Vepřová kotleta na pivu

Milovníci piva se konečně dočkali. Perfektně propečenou vepřovou kotletu s bramborovým knedlíkem na pivě si zkrátka zamilujete.

Ingredience: 50 g slaniny, 300 ml piva, 1 ks červené cibule, 4 stroužky česneku, 6 ks vepřových kotlet, 3 ks bílé kapie, sůl, pepř

Postup: Maso umyjte, naklepejte a ochuťte solí a pepřem. Omyté kapie rozkrojte na čtvrtiny a zbavte jádřinců. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájejte a česnek oloupejte.

Kotlety zprudka opečte z obou stran na oleji a přeložte i s výpekem do pekáče. Maso potřete kečupem, okmínujte, obložte slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi. Vše podlijte pivem a pečte zvolna v předehřáté troubě na 180 stupňů doměkka.

Během pečení maso přelévejte vypečenou šťávou. Vepřové kotlety na pivu podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...