Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Suroviny:  50 g čerstvých švestek  200 vody  2 kuličky jalovce  1 badyán  špetka skořice a soli  1 lžička citronové kůry  2 lžíce medu  3 lžíce oleje  500 g vepřové panenky  4 čerstvé fíky  1 lžíce rumu  čerstvě mletý pepř

Postup: Předehřejeme troubu na 150 °C. Švestky vypeckujeme a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, zasypeme kořením, citronovou kůrou, osolíme a dosladíme medem. Na mírném ohni vaříme do úplného rozvaření švestek asi 30 minut. Mezitím necháme v jiné rozpálené pánvi na dvou lžících oleje zatáhnout panenku.

Také vás může zajímat ...

Fíky svrchu křížem nařízneme. Poté dáme maso do zapékací mísy, po stranách položíme fíky zakápnuté olejem, pečeme v troubě asi čtvrt hodiny. Když je omáčka téměř hotová, přidáme rum a vaříme ještě pět minut.

Propasírujeme a dáme stranou. Upečené maso necháme chvíli odpočinout a osolíme, poté nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou. Podáváme s fíkem, okořeněné čerstvým pepřem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...