Vepřová panenka ve špenátovém kabátku

Suroviny:  800 g vepřové panenky  sůl a mletý pepř  olej na opečení  hladkou mouku na vál  400 g listového těsta  600 g čerstvého listového špenátu  vejce na potření  3 lžíce másla  2 lžíce hladké mouky  200 ml smetany na vaření  hrst nasekané petrželky

Postup: Panenku očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji.

Také vás může zajímat ...

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, rozložíme na něj opraný a dobře odkapaný špenát, na něj položíme opečené maso a dobře ho do těsta zabalíme. Vše přeneseme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, těsto na vrchu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.

Upečenou panenku vyndáme z pekáčku, postavíme ho na sporák, nalijeme do něj smetanu, vmícháme petrželku a jíšku, podle chuti osolíme a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Vhodnou přílohou je jarní zelenina (ideálně vařená v páře) nebo i brambory.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...