Vepřová pečeně s mrkví

Voňavému masu s vařenými brambory a mrkví nikdo neodolá. Jedná se o výživné, přitom dietní jídlo.

Suroviny na 4 porce

– 500 g vepřové kýty nebo pečeně bez kosti – 1 lžíce slunečnicového oleje – 1 cibule – sůl, pepř – 5 kuliček nového koření – 3 bobkové listy – 3 větvičky tymiánu – 50 ml bílého suchého vína – 200 g mrkve – 400 g brambor – 2 lžíce másla

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Maso očistěte a nakrájejte na plátky. V pekáčku na rozpáleném oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, přidejte maso. Opečte ho rovnoměrně ze všech stran. Přidejte sůl, pepř, nové koření, bobkové listy a větvičky tymiánu.

2. Maso podlijte bílým vínem a troškou vody. Pekáček přiklopte poklicí a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte asi 45 minut.

3. Brambory očistěte a nakrájejte na měsíčky, mrkev oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Zapékací mísu vymažte máslem a poskládejte do ní zeleninu. Osolte, opepřete a pečte při 170 ºC do změknutí.

4. Upečené maso naservírujte se zeleninou na talíř, přelijte trochou šťávy a ozdobte tymiánem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...