Vepřová pečeně se slaninou

Recept na dokonalou, šťavnatou, báječně ochucenou vepřovou pečeni.

Suroviny na 6 porcí – 1,5 kg vepřového masa – 7 plátků čedaru – 3 cibule – 50 g slaniny (plátky) – 3 lžíce hořčice – 3 lžíce kečupu – 2 lžíce sádla – vývar na podlévání – 2 lžičky koření na gyros – sůl

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Maso nakrojte na plátky silné asi 1 cm, tak aby celá pečeně držela pohromadě. Maso osolte a okořeňte.

2. Do každého zářezu vetřete lžičku hořčice a kečupu, vložte kolečko cibule a plátek sýra. Povrch masa překryjte plátky slaniny a převažte nití.

3. V pekáči rozpusťte sádlo. Vložte do něj maso, podlijte vývarem, obložte kolečky cibule, přiklopte a pečte asi 40 minut. Odkryjte a pečte ještě asi 20 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...