Moje chvilka pohody

Vepřová pečeně se slaninou

Recept na dokonalou, šťavnatou, báječně ochucenou vepřovou pečeni.

Suroviny na 6 porcí - 1,5 kg vepřového masa - 7 plátků čedaru - 3 cibule - 50 g slaniny (plátky) - 3 lžíce hořčice - 3 lžíce kečupu - 2 lžíce sádla - vývar na podlévání - 2 lžičky koření na gyros - sůl

Postup

1. Maso nakrojte na plátky silné asi 1 cm, tak aby celá pečeně držela pohromadě. Maso osolte a okořeňte.

2. Do každého zářezu vetřete lžičku hořčice a kečupu, vložte kolečko cibule a plátek sýra. Povrch masa překryjte plátky slaniny a převažte nití.

3. V pekáči rozpusťte sádlo. Vložte do něj maso, podlijte vývarem, obložte kolečky cibule, přiklopte a pečte asi 40 minut. Odkryjte a pečte ještě asi 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden