Moje sladké tajemství

Vepřová pečínka na hruškách

Suroviny:  1 kg vepřové pečeně  1 lžíce semínek fenyklu  2 stroužky česneku  4 lžíce olivového oleje  2 cibule  500 g brambor  3 hrušky  sůl a pepř Postup:  Troubu předehřejeme na 200 °C. Semínka fenyklu rozdrtíme v hmoždíři nebo je rozemeleme v mlýnku.

Promícháme je s česnekem, 2 lžícemi oleje, 1 lžičkou soli a trochou pepře. Směsí důkladně potřeme maso a položíme ho do velkého pekáče. V míse promícháme cibuli, brambory, hrušky, 1 lžičku soli, trochu pepře a zbylý olej.

Směs rozestřeme okolo masa. Vložíme do trouby a pečeme asi 70 minut, až bude maso měkké.  Maso přendáme na prkýnko a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s pečenými hruškami a bramborami.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden