Vepřová roláda plněná mletým masem

Kdo si potrpí na mleté maso v jakékoli podobě, ten nenechá na tuto šťavnatou a křehkou roládu dopustit.

Potřebujete:

800 g vepřového boku připraveného na roládu, 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa, 1 stroužek česneku, 2 vejce, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, špetka tymiánu, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

  1. Žampiony nakrájejte na drobné kousky. Poduste je na másle se solí a pepřem, pak k nim přidejte vajíčka a umíchejte je do středně husta. Vaječnou houbovou směs nechte zchladnout a poté ji důkladně promíchejte s mletým masem a tymiánem.
  2. Roládu naplňte připravenou směsí a ovažte kuchyňským provázkem.
  3. Na pánvi roládu krátce osmažte a poté pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě zakrytou přibližně hodinu. Pak maso odkryjte a dopečte hezky dozlatova. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...