Můj kousek štěstí

Vepřová roláda plněná mletým masem

Kdo si potrpí na mleté maso v jakékoli podobě, ten nenechá na tuto šťavnatou a křehkou roládu dopustit.

Potřebujete:

800 g vepřového boku připraveného na roládu, 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa, 1 stroužek česneku, 2 vejce, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, špetka tymiánu, sůl, pepř

Postup


  1. Žampiony nakrájejte na drobné kousky. Poduste je na másle se solí a pepřem, pak k nim přidejte vajíčka a umíchejte je do středně husta. Vaječnou houbovou směs nechte zchladnout a poté ji důkladně promíchejte s mletým masem a tymiánem.

  2. Roládu naplňte připravenou směsí a ovažte kuchyňským provázkem.

  3. Na pánvi roládu krátce osmažte a poté pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě zakrytou přibližně hodinu. Pak maso odkryjte a dopečte hezky dozlatova.  .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden