Můj kousek štěstí

Vepřové kotlety v šalvějové omáčce

Vepřovými kotletkami nikdy nezklamete a šalvějová omáčka jim dodá netradiční vůni a chuť.

Příprava: 60 min
Náročnost: x x
Cena: 155 Kč

Potřebujete:
4 vepřové kotlety
1 lžíci olivového oleje
sůl, pepř
1 cibuli
2 stroužky česneku
50 g hladké mouky
1,5 hrnku vývaru
1/4 hrnku suchého bílého vína
18 lístků čerstvé šalvěje
0,5 lžičky cukru
1/4 hrnku zakysané smetany

1 V zapékací pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kotlety dozlatova. Ochuťte solí, pepřem a vyndejte.

2 Ve stejné pánvi osmažte cibuli a česnek. Vmíchejte mouku, přiljte vývar a míchejte do zhoustnutí. Přidejte víno, cukr, smetanu, přiveďte k varu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.

3 Do pánve vraťte kotlety, přikryjte alobalem a pečte v troubě při 160 °C 15 minut. Alobal sundejte a pečte ještě asi 30 minut. Podávejte s brambory, zeleninou a ozdobte lístky šalvěje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden