Vepřové maso s mrkví

Po dušení je mrkev hezky měkká a přitom ne kašovitá, s příjemně sladkou chutí, čímž si získá přízeň všech.

Ingredience: 1kg vepřové plece, sůl a čerstvě mletý pepř, 1 lžíce rostlinného oleje, 100g másla, 1–2 cibule, 1 litr hovězího vývaru nebo vody, 30 g hladké mouky, 500 g mrkve, špetka muškátového květu, špetka cukru krupice (je-li třeba)

Postup: Kostky masa osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte lžíci oleje a opékejte na něm maso dozlatova
ze všech stran (pokud je masa víc, než se vejde na dno, rozdělte ho do více dávek). Opečené maso vyjměte a odložte.

Do hrnce přidejte 50g másla a opečte na něm cibuli do světle zlatavé barvy. Přidejte kostky masa a zalijte částí vývaru nebo vodou tak, aby bylo maso jen částečně ponořené, a přiklopené duste doměkka asi hodinu. Podlévejte vývarem nebo vodou.

Jíška: Na 30g másla nechte zpěnit mouku a míchejte asi minutu, nechte zchladnout. Když je maso téměř měkké, přisypejte do hrnce mrkev, okořeňte muškátovým květem a přidejte jíšku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...