Vepřové řízky plněné hruškou

Kombinace masa a hrušky je famózní, my vám přinášíme recept, který vyzkoušela Kateřina Winterová již několikrát.

Ingredience: 1 hruška, 4 plátky vepřové kýty, 100 g aromatického sýra

Také vás může zajímat ...

Krém: 4 lžíce zakysané smetany, 1 hruška, 1 lžíce hruškovice, ½ lžičky mleté skořice, 2 hřebíčky na obalení, 2 až 3 vejce, 1 lžíce hladké mouky

Omáčka: 4 lžíce majonézy, 3 lžíce sladké chilli omáčky, sůl, mletý pepř, sušená šalvěj, olej

Postup: Plátky masa omyjeme a osušíme.Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Sýr nakrájíme na větší hranolky a vejce rozšleháme se solí. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Na každý plátek položíme díl hrušky, sýr a maso uzavřeme pomocí párátek nebo jehel.

Takto naplněné řízky obalíme v hladké mouce, necháme nasáknout rozšlehané vejce do mouky a velice pozvolna smažíme v oleji, ve kterém budou řízky ponořené minimálně do dvou třetin. Smažte několik minut dozlatova. K vepřovým plněným řízkům si připravíme omáčky. První omáčku uděláme smícháním majonézy se sladkou chilli omáčkou.

Druhou připravíme z oloupané a na kostičky nakrájené hrušky, kterou podusíme na trošce vody s hřebíčkem a skořicí, zcela doměkka. Hrušky slijeme, rozmixujeme, ochutíme hruškovicí, promícháme se zakysanou smetanou a podle potřeby osolíme.

Skvělou přílohou k řízkům jsou opečené brambory s dipy..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...