Vepřové se zeleninou

Dobře ochucené vepřové kostky s čočkou, klobásou a kořenovou zeleninou.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 38 Kč

Suroviny na 4 porce

– 600 g vepřových kostek na guláš

– mořská sůl

– pepř

– hladká mouka

– řepkový olej

– 100 g uherské klobásy

– 1 cibule

– 4 stroužky česneku

– 100 g kořenové zeleniny

– 3 bobkové listy

– 1 plechovka loupaných rajčat

– 2 lžíce sladké mleté papriky

– 500 ml masového vývaru

– 200 g hnědé čočky

Postup

1. Vepřové kostky osolte, opepřete, obalte v mouce a opečte na rozehřátém oleji.

2. Maso vyndejte a na výpeku orestujte nakrájenou klobásu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli i kořenovou zeleninu, bobkové listy a rajčata. Nechte probublat, zaprašte paprikou, podlijte vývarem, vraťte maso a duste do poloměkka. Přidejte čočku a společně uvařte doměkka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama