Moje šťastná hvězda

Vídeňský bramborový salát

Lehkou variantu vídeňského bramborového salátu připravují po celý rok především v rakouských Tyrolech.

Ingredience: 750 g brambor, 1 až 2 cibule, 150 ml masového vývaru, 2 lžíce octa, 2 až 4 lžíce oleje, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce hořčice

Postup: Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kroužky. Cibuli nakrájíme také na kroužky, vložíme do mísy, prosolíme, promneme a vymačkáme z ní šťávu. Do hrnce dáme dobrý vývar, petrželku a ocet, svaříme a zredukujeme. Ke konci vložíme cibuli i s vymačkanou šťávou, hořčici a vše přelijeme přes brambory. Nakonec zakápneme kvalitním olejem. Salát podáváme vlažný nebo teplý.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden