Vídeňský telecí řízek

Je-li na programu rakouská kuchyně, je nepsanou povinností připravit věhlasný vídeňský řízek z telecího masa, pro jehož chuť je rozhodující dokonalá péče hospodyňky.

Ingredience: 1 kg telecího z kýty, 300 g hladké mouky, 4 vejce, 300 g strouhanky, přepuštěné máslo na smažení, citron, sůl

Postup: Z kýty nakrájíme asi tak 1 centimetr silné řízky, které rozřízneme jen napůl. Nedokrajujeme je. Rozložíme je jako motýla, překryjeme je potravinářskou fólií a rozklepeme je na výšku na pouhé 4 milimetry.

Naklepané řízky lehce osolíme, obalíme v mouce, přebytečnou z každého řízku oklepeme, pak je obalíme ve vajíčku a nakonec v čerstvě nastrouhané strouhance.

Také vás může zajímat ...

Řízky smažíme v dostatečném množství přepuštěného másla, měly by v něm být téměř ponořené. Smažíme je samozřejmě dozlatova. Hotové řízky zakápneme citronem a podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem a dobré budou i s bramborovým salátem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...