Vitello tonnato

Suroviny na 4 porce:

telecí kýta

Také vás může zajímat ...

1 konzerva tuňáka

1 mrkev

1 řapíkatý celer

1 cibule

kapary

masový vývar

citronová štáva

majonéza

snítky tymiánu

olivový olej

sůl

Postup:

Zeleninu nakrájíme, dáme do kastrůlku, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kýtu očistíme, osolíme, opepříme a posypem čerstvým tymiánem. Pak maso zabalíme do potravinové fólie a vložíme do vývaru se zeleninou. Necháme povařit 30–40 minut. Uvařené maso necháme zchladnout a vývar přecedíme. Připravíme si omáčku: k tuňákovi přidáme sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy.

Rozmixujee, přidáme kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujeme. Telecí nakrájíme na drobné plátky a zalijeme omáčkou z tuňáka.

Ozdobíme kapary a zeleninou z vývaru.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...