Moje sladké tajemství

Vláčná dýňová roláda

Suroviny:


  • 3 vejce

  • 1 šálek cukru krupice

  • 2/3 šálku dýňového pyré

  • lžíce citronové šťávy

  • 2/3 šálku hladké mouky

  • 2 lžičky skořice

  • 1 lžička muškátového oříšku, mletého zázvoru a vanilkového extraktu

  • 1 šálek cukru moučka

  • ¼ šálku másla

  • 1 smetanový sýr


Postup:

Předehřejeme si troubu na 165 stupňů. Připravíme si plech a vytřeme jej máslem. V míse našleháme vejce, dýňové pyré a citronovou šťávu. Smícháme mouku, skořici, muškátový oříšek a zázvor. Přidáme mokré ingredience a dobře promícháme.

Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 až 20 minut. Poté vyjmeme a těsto vyndáme z plechu a položíme jej na utěrku. Ručník s těstem srolujeme. Připravíme si krém smícháním cukru, másla, smetanového sýru a vanilky. Rozbalíme srolované těsto a potřeme ho náplní. Poté jej opět srolujeme, tentokrát už bez utěrky.

 

TIP:

Když vám zůstane trochu krému, potřete povrch srolované rolády a posypte nasekanými ořechy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden