Vláčná dýňová roláda

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 1 šálek cukru krupice
  • 2/3 šálku dýňového pyré
  • lžíce citronové šťávy
  • 2/3 šálku hladké mouky
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku, mletého zázvoru a vanilkového extraktu
  • 1 šálek cukru moučka
  • ¼ šálku másla
  • 1 smetanový sýr

Postup:

Předehřejeme si troubu na 165 stupňů. Připravíme si plech a vytřeme jej máslem. V míse našleháme vejce, dýňové pyré a citronovou šťávu. Smícháme mouku, skořici, muškátový oříšek a zázvor. Přidáme mokré ingredience a dobře promícháme.

Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 až 20 minut. Poté vyjmeme a těsto vyndáme z plechu a položíme jej na utěrku. Ručník s těstem srolujeme. Připravíme si krém smícháním cukru, másla, smetanového sýru a vanilky. Rozbalíme srolované těsto a potřeme ho náplní. Poté jej opět srolujeme, tentokrát už bez utěrky.

TIP:

Když vám zůstane trochu krému, potřete povrch srolované rolády a posypte nasekanými ořechy.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...