Vláčný cuketový chléb

Je krásně vláčný a nadýchaný. Naprosto ideální ke grilovanému masu!

Ingredience: 350 g cukety, 500 g hladké mouky, 200 ml vody, 20 g čerstvého droždí (cca půl kostky), 4 lžíce oleje, 5 lžic parmazánu, hrst smažené cibule (sušené), několik sušených rajčat naložených v oleji, 2 stroužky česneku nebo lžička sušeného mletého, 2 až 3 lžičky čerstvého rozmarýnu, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli a cukru

Postup: Nahrubo nastrouhanou cuketu trochu osolte a vložte do cedníku odkapávat. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát 15 minut a počkejte až vzejde kvásek.

Mezitím do mísy odvažte mouku, přidejte koření, posekaný rozmarýn a sušená rajčata, smaženou cibuli, parmazán, sůl a olej.

Pokud nemáte sušenou smaženou cibuli, odměřte si 2 polévkové lžíce oleje a 1 cibuli osmažte. Zbylé 2 polévkové lžíce oleje a vodu přidejte ke směsi v míse.

Cuketu důkladně vymačkejte, aby byla opravdu bez tekutiny a přidejte ke směsi. Těsto důkladně prohněťte vařečkou a nechte přikryté kynout hodinu v teple. Těsto vyklopte a ještě jednou důkladně ručně propracujte a vytvarujte.

Vhodnou formu vytřete olejem. Chléb do ní vložte a nechte ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 220 °C. Můžete potřít osolenou studenou vodou. Na 220 °C pečte prvních 10 minut, poté stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě 35–40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...