Vlašský dort

Suroviny na 4 porce:

● 2 hrnky polohrubé mouky
● 2 hrnky cukru
● 1 lžička prášku do pečiva
● 1 lžička jedlé sody
● 1 lžička mleté skořice
● 1 hrnek rostlinného oleje
● 3 hrnky na jemno nastrouhané karotky
● 1 hrnek mletých vlašských ořechů
● 4 vejce (sníh z bílků)

Na krém:

● 2 plnotučné tvarohy
● 1 pomazánkové máslo
● půl hrnku moučkového cukru
● 2 vanilkové cukry
● šťáva z citronu
● 2 lžíce másla

Postup:

Mrkev nastrouháme najemno. V míse promícháme všechny ingredience (polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici), přidáme olej, žloutky a mrkev. Do vzniklé směsi zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba hodinu. Pozor, aby se dort nepřipálil. Hotový korpus podélně rozkrojíme a namažeme vyšlehaným krémem, pak přiklopíme. Krémem můžeme natřít i boky a vršek ořechového dortu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...