Voňavá švestková povidla

Lze je dochutit namletým kořením

Švestková povidla patří neodmyslitelně k naší historii, bez velké nadsázky i k národnímu dědictví.

Také vás může zajímat ...

Ingredience:

  • 3 kg švestek
  • 750 g krupicového cukru
  • 3 lžíce octa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 5 lžic rumu

Postup:

  • Omyté a vypeckované švestky dáme do pekáče, pokapeme je octem, dobře je promícháme a dáme péct při 220 °C. Po celou dobu je nemícháme.
  • Po 25 minutách je rovnoměrně zasypeme asi tak povinou cukru a dáme opět péct. Po 15 minutách je opět rovnoměrně zasypeme zbytkem cukru a dáme péct na dalších 15 minut. Pokud budou příliš řídká, pečeme je ještě dalších 10 minut.
  • Po upečení přidáme rum, skořici, dobře promícháme a ponorným mixérem rozmixujeme.
  • Ještě horké je naplníme do sklenic, zakápneme místo umělých konzervantů rumem, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...