Můj kousek štěstí

Voňavé, křupavé a křehké kuřecí pečínky

Kuře je jistota. Jeho křehké maso snese spoustu chutí, je rychlé na přípravu a nezatíží ani vaši peněženku. Vyzkoušejte naše kuřecí menu!

Kuře s česnekem a tymiánem

Místo tymiánu můžete použít v receptu nasekanou petrželku spolu s estragonem.

Suroviny na 4 porce:  1 celé kuře, 1 palici česneku, 1 lžíci lístků tymiánu, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíci másla, sůl, pepř, 500 g brambor.

Postup: Do misky dáme olej, sůl, pepř, lístky tymiánu a 5 prolisovaných stroužků česneku. Kuře opláchneme a důkladně osušíme. Poté ho ze všech stran, i zevnitř potřeme pořádně česnekovou směsí Kuře dáme do pekáčku, poklademe kousky másla, podlejeme trochou vody a pečeme asi hodinku. Pak přidáme ke kuřeti oloupané a nakrájené brambory, zbylé stroužky česneku a dopečeme. V průběhu pečené přeléváme kuře i brambory výpekem.

303

Kuřecí paličky s rajčaty

Rajčatová směs bude chutnější, když do ní použijeme olivy plněné ančovičkami

Suroviny na 4 porce: 12 kuřecích paliček,  1 konzervu loupaných rajčat, hrst černých oliv, 1 lžíci nasekaných lístků bazalky, 1 cibuli, 150 g čerstvých žampionů, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, hladkou mouku.

Postup: Kuřecí paličky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak je na oleji v litinovém pekáčku ze všech stran opečeme. Vyjmeme a dáme stranou. Přidáme trošku oleje a orestujeme nakrájenou cibuli a houby. Přidáme loupaná rajčata, olivy a bazalku. Směs podle potřeby osolíme a opepříme. Vše promícháme, vrátíme do pekáčku maso a dáme péct do trouby. Podle potřeby v průběhu pečené podlejeme trochou vody. Podáváme s rýží.

shutterstock_340505519

Kuřecí stehna s bylinkovým pestem

Bylinkové pesto můžeme připravit z bylinek podle sezony. Pokaždé bude jiné. Místo mandlí můžeme kombinovat různé oříšky.

Suroviny na 4 porce: 4 kuřecí stehna, 1 svazek petrželky, 3 stroužky česneku, 1 lžíci mletých mandlí, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžičku citronové kůry.

Postup: Kuřecí stehna opláchneme a osušíme papírovými ubrousky. Pak je osolime, opepříme a poskládáme do pekáčku. Pečeme je asi hodinku, dokud nemají zlatou kůrku. Mezitím v hmoždíři umícháme s olejem nasekanou petrželku, prolisované stroužky česneku, mandle a citronovou kůru. Když jsou stehna hotová, potřeme je pestem, přikryjeme alobalem a necháme chvíli stát. Podáváme s bramborovou kaší.

shutterstock_155294849

Kuřecí prsa s krustou

Krustu můžeme použít i na celé kuře. Skvěle bude chutnat i na rybě.

Suroviny na 4 porce: 4 kuřecí prsní řízky, 1 lžíce nastrouhané citronové kůry, 2 lžíce nasekaných lískových oříšků, 1 lžíce nasekané máty, 1 lžíce nasekané petrželky, špetka bílého pepře, sůl, olej.

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme je olejem a poskládáme na plech vyložený pečicím papírem. V misce promícháme oříšky, citronovou kůru, bylinky, sůl a pepř. Směsí posypeme maso a dáme péct do trouby. Pak ho nakrájíme na plátky a použijeme do salátu nebo podáváme s přílohou podle chuti.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden