Voňavé perníčky

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 lžíce mletého perníkového koření
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 50 g tuku
  • Na polevu:
  • 1 bílek + citronová šťáva
  • 150 g moučkového cukru

Postup:

Mouku a cukr nasypeme na vál, přidáme koření, med, vejce a tuk, a vypracujeme hladké, tuhé těsto. Dáme na dva až tři dny uležet. Těsto prohněteme a vyválíme na 2 milimetry tenký plát. Pomocí vykrajovátek z něj vykrájíme perníčky.

Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 stupních zhruba 10–12 minut. Perníčky po vychladnutí zdobíme polevou: utřeme bílek s cukrem a po kapkách přidáváme citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.

  • 2-3 pečící plechy
  • středně náročné
  • do 30 min + odležení

TIP:

Chcete, aby vám perníčky do pár dnů krásně změkly? Naskládejte je do krabice a k nim přidejte jedno rozkrojené jablíčko. Perníčky tak budou mít z čeho natahovat vlhkost.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama