Moje sladké tajemství

Voňavé perníčky

Suroviny:


  • 400 g hladké mouky

  • 140 g moučkového cukru

  • 1 lžíce mletého perníkového koření

  • 2 lžíce medu

  • 2 vejce

  • 50 g tuku


  • Na polevu:

  • 1 bílek + citronová šťáva

  • 150 g moučkového cukru


Postup:

Mouku a cukr nasypeme na vál, přidáme koření, med, vejce a tuk, a vypracujeme hladké, tuhé těsto. Dáme na dva až tři dny uležet. Těsto prohněteme a vyválíme na 2 milimetry tenký plát. Pomocí vykrajovátek z něj vykrájíme perníčky.

Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 stupních zhruba 10–12 minut. Perníčky po vychladnutí zdobíme polevou: utřeme bílek s cukrem a po kapkách přidáváme citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.



  • 2-3 pečící plechy

  • středně náročné

  • do 30 min + odležení


TIP:

Chcete, aby vám perníčky do pár dnů krásně změkly? Naskládejte je do krabice a k nim přidejte jedno rozkrojené jablíčko. Perníčky tak budou mít z čeho natahovat vlhkost.

 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden