Rizoto s nádechem přímořské pohody zpříjemní i sychravé podzimní dny.
Ingredience:
- 300 g vyloupaných krevet
- 400 ml rybího vývaru
- 2 stroužky česneku
- 2 varné sáčky rýže
- 2 šalotky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 dcl bílého vína
- 1dcl vody
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 30 g másla
- 50 g parmazánu
- pepř, sůl
Postup:
- V hrnci na rozpáleném oleji opečeme vyloupané krevety s prolisovaným česnekem, poté je vyjmeme a opatrně přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Do ní pak přidáme rýži, víno a nakrájenou šalotku. Pod pokličkou při střední teplotě vaříme asi 7 minut.
- Nakonec přidáme krevety a hrášek, zakapeme máslem a posypeme parmazánem. Ozdobit můžeme dle vlastní inspirace.