Moje šťastná hvězda

Voňavé rizoto s krevetami

Základem je kvalitní kulatozrnná rýže

Rizoto s nádechem přímořské pohody zpříjemní i sychravé podzimní dny.

Ingredience:


  • 300 g vyloupaných krevet

  • 400 ml rybího vývaru

  • 2 stroužky česneku

  • 2 varné sáčky rýže

  • 2 šalotky

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 dcl bílého vína

  • 1dcl vody

  • 2 lžíce sterilovaného hrášku

  • 30 g másla

  • 50 g parmazánu

  • pepř, sůl


Postup:

  • V hrnci na rozpáleném oleji opečeme vyloupané krevety s prolisovaným česnekem, poté je vyjmeme a opatrně přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Do ní pak přidáme rýži, víno a nakrájenou šalotku. Pod pokličkou při střední teplotě vaříme asi 7 minut.

  • Nakonec přidáme krevety a hrášek, zakapeme máslem a posypeme parmazánem. Ozdobit můžeme dle vlastní inspirace.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden