Voňavé rizoto s krevetami

Základem je kvalitní kulatozrnná rýže

Rizoto s nádechem přímořské pohody zpříjemní i sychravé podzimní dny.

Také vás může zajímat ...

Ingredience:

  • 300 g vyloupaných krevet
  • 400 ml rybího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 varné sáčky rýže
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 dcl bílého vína
  • 1dcl vody
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 30 g másla
  • 50 g parmazánu
  • pepř, sůl

Postup:

  • V hrnci na rozpáleném oleji opečeme vyloupané krevety s prolisovaným česnekem, poté je vyjmeme a opatrně přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Do ní pak přidáme rýži, víno a nakrájenou šalotku. Pod pokličkou při střední teplotě vaříme asi 7 minut.
  • Nakonec přidáme krevety a hrášek, zakapeme máslem a posypeme parmazánem. Ozdobit můžeme dle vlastní inspirace.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...