Voňavé zapečené kloboučky

Lze je plnit různými chuťovkami.

Suroviny na 4 porce: 24 žampionů nebo 12 bedel, 6 lžic olivového oleje, 2 cibule, 100 g slaniny, 3 stroužky česneku, 3 velká rajčata, sůl, mletý pepř, 2 lžíce octa balzamico, 2 lžíce vývaru, 100 ml zakysané smetany, 150 g eidamu (45%) nebo goudy, čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, rozmarýn, bazalka…)

Postup:

  1. Houby očistíme a odřízneme nohy (lze je použít do polévky). Špičkou ostrého nože uděláme otvory do spodních stran klobouků a poklademe je do zapékací misky klobouky dolů. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme i nakrájenou slaninu a nakonec nasekaný česnek. Přisypeme na menší kousky nakrájená rajčata a stáhneme z ohně (rajčata se nesmí rozvařit, jen promíchat s cibulkou, slaninou a česnekem).
  2. Osolíme, opepříme a dochutíme octem. Opatrně promícháme se zakysanou smetanou. Směsí naplníme hlavičky hub a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přikryté asi 35 minut. Pokud houby pustí málo šťávy, podlijeme trochu vývarem. Poté přesypeme nastrouhaným sýrem a dáme na chvíli zapéct – odkryté, aby jídlo získalo zlatavou barvu. Nakonec posypeme nasekanými by-linkami. Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...