Voňavý a poctivý domácí kečup

Suroviny:  1.5 kg rajčat  250 g cibule  250 g kapie  250 g jablek  5 lžic cukru krupice  1/5 lžíce soli  150 ml octa  1 chilli paprička  1 lžička mletého zázvoru  2 lžíce mleté sladké papriky  1 stroužek česneku  10 hřebíčků  3 bobkové listy

Postup: Omytá rajčata nakrájíme na osminky a ve velkém hrnci je rukama pořádně promačkáme. Osolíme je asi lžící soli a povaříme pod pokličkou do změknutí. Rozvařená rajčata poté přes sítko propasírujeme a znovu přivedeme k varu spolu s pokrájenou cibulí, paprikou a jablkem.

Do vroucí tekutiny přidáme drcenou chilli papričku, mletý zázvor a papriku, nakrájený česnek, 2 lžíce cukru a polovinu octa.

Hřebíček a bobkové listy zabalíme do kousku plátýnka, a vhodíme do směsi. Povaříme do změknutí veškeré zeleniny, vyndáme balíček s kořením a rozmixujeme dohladka. Pokud by byla směs příliš řídká, ještě ji chvíli povařte.

Také vás může zajímat ...

Hotový kečup dosolíme, dosladíme a okyselíme podle chuti. Rozdělíme do vymytých sklenic které obrátíme dnem vzhůru a necháme takto do druhého dne.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...