
Suroviny:
- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
- 250 g hladké mouky
- 200 g rozpuštěného másla
- půl prášku do pečiva
- ze 4 mandarinek nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
- dle potřeby mléko
Postup:
Nejprve si vymažeme formu máslem a vysypeme strouhankou. Vejce utřeme s cukrem a postupně přidáváme všechny ingredience. Pokud bude těsto příliš tuhé, tak přidáme trochu vlažného mléka. Nakonec přidáme kůru a šťávu z mandarinek.
Těsto důkladně promícháme a nalijeme do vymazané formy. Chlebíček pečeme asi 60 minut v předehřáté troubě na 170 ˚C.
- 1 forma na biskupský chlebíček
- snadné
- do 90 min
TIP:
Chlebíček můžeme po upečení polít polevou – v malém hrnci rozehřejeme mandarinkovou šťávu s cukrem, necháme přejít varem a pak vaříme na mírném plamenu asi 3 minuty. Poleva se pomalu vsákne dovnitř a tím bude chlebíček krásně vláčný.
Komentáře