Moje šťastná hvězda

Voňavý štrúdl s rumem a ořechy

Čekání na vykynuté těsto se prostě vyplatí.

Ingredience:

Těsto:


  •  1 kostka droždí

  • 150 ml oleje

  • 80 g cukru krupice

  • 1 kg polohrubé mouky

  • 500 ml mléka

  • 2 vejce


Náplň:

  • 2 lžíce rumu

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 2 lžíce mleté skořice

  • 5 lžic cukru krupice

  • 150 g sekaných vlašských ořechů

  • 500 g jablek


Na potírání:

  • 100 ml oleje

  • 1 ks vejce


Postup:

  • Do mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek smícháme s moukou, třetinku si necháme na později. Přidáme olej, vejce a vypracujeme těsto, které podsypáváme zbytkem mouky. Když už se nelepí, ne cháme ho půl hodiny kynout.


Náplň:  všechny ingredience smícháme.

  • Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého vyválíme tenoučký plát a potřeme ho rozšlehaným vejcem. Naneseme třetinu směsi, ale asi 5 cm od krajů. Zavineme a přeneseme na plech.

  • Potřeme rozšlehaným vejcem v oleji a propícháme. Pečeme zhruba při 180 °C 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden