Voňavý štrúdl s rumem a ořechy

Čekání na vykynuté těsto se prostě vyplatí.

Ingredience:

Také vás může zajímat ...

Těsto:

  • 1 kostka droždí
  • 150 ml oleje
  • 80 g cukru krupice
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce

Náplň:

  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 5 lžic cukru krupice
  • 150 g sekaných vlašských ořechů
  • 500 g jablek

Na potírání:

  • 100 ml oleje
  • 1 ks vejce

Postup:

  • Do mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek smícháme s moukou, třetinku si necháme na později. Přidáme olej, vejce a vypracujeme těsto, které podsypáváme zbytkem mouky. Když už se nelepí, ne cháme ho půl hodiny kynout.

Náplň: všechny ingredience smícháme.

  • Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého vyválíme tenoučký plát a potřeme ho rozšlehaným vejcem. Naneseme třetinu směsi, ale asi 5 cm od krajů. Zavineme a přeneseme na plech.
  • Potřeme rozšlehaným vejcem v oleji a propícháme. Pečeme zhruba při 180 °C 20 minut.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...