Výborné karbanátky z vepřového

Na recept na karbanátky přece nemůžeme zapomenout! Hodí se k vařeným bramborám a stejně tak dobře doplní různé omáčky od rajské po svíčkovou. Přitom je jejich příprava velmi jednoduchá.

Ingredience: 500 g vepřového mletého masa, 1 rohlík z předešlého dne, 100 ml mléka, 1 vejce, strouhanka, pepř, sůl, majoránka, olej, 1 lžička mletého kmínu

Postup: Rohlík namočte do mléka. Maso dejte do mísy a přidejte vejce, sůl, pepř, kmín a podrcenou majoránku.

Rohlík vyždímejte a přidejte k masu. Rukou vytvořte kompaktní hmotu, kterou tvarujte do karbanátků. Ty obalte ve strouhance a osmažte je na oleji nebo na sádle.

Podávejte s přílohou, kterou máte rádi, například s bramborem, zelím nebo třeba jen s čerstvým pečivem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...