Výborné kuře na zelenině

Tak tedy kuře na zelenině, které Jiřina Bohdalová podává s haluškami, připravuje na světové úrovni. Kdo ho ještě nejedl, tak to musí rychle napravit. A klidně si ho může dát jen s vařenými bramborami. Halušky ale na přípravu také nejsou složité.

Ingredience: 4 kuřecí stehna zbavená kůže, 1 až 2 cibule, 3 mrkve, 2 petržele, ¼ celeru, rajský protlak, trocha kečupu, bobkový list, provensálské koření, pepř, česnek, jalovec, olej, cukr, 1,5 kg brambor, 500 g hladké mouky, 2 vejce, špetka soli

Také vás může zajímat ...

Postup: Očistíme zeleninu, nakrájíme mrkev a petržel na kolečka, celer na stejně velké kostičky, cibuli na kolečka. Vyskládáme ji do pekáče vymazaného olejem. Do zeleninového lože položíme osolená a opepřená stehýnka nebo stehenní řízky, které potřeme utřeným česnekem a protlakem naředěným trochou kečupu.

Přidáme ještě bobkový list, jalovec a trochu podlijeme vodou.

Přiklopíme a pečeme doměkka. Upečená stehýnka vyndáme a dobře promícháme se zeleninou. Výpek se zeleninou můžeme i rozmixovat nebo naředit vývarem, podle toho, jak hustý ho chceme. Když se kuře peče, připravíme si halušky.

Brambory na ně můžeme uvařit nebo nemusíme Pokud je vařit nebudeme, musíme počítat s tím, že budeme muset déle vařit samotné halušky. Brambory, ať už uvařené nebo ne, nastrouháme najemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli. Vše uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké.

Propasírujeme ho přes cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...