Výborné šlehačkové cukroví

Už jste někdy měli vánoční šlehačkové cukroví? Tak určitě víte, jak krásně se rozplývá na jazyku.

Ingredience: 450 g hladké mouky, 250 g másla, 250 ml smetany ke šlehání, moučkový cukr, vanilkový cukr
Postup: Do misky nasypejte mouku, přidejte rozehřáté máslo, přilijte smetanu ke šlehání a vypracujte hladké těsto, které zakryjte fólií a nechte v chladu asi 30 minut odležet.

Pak těsto přeložte na vál, rozválejte na plát, zhruba půl centimetru vysoký, a vykrajujte z něj formičkou různé menší tvary.  Rozložte je na plech, vložte do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečte zhruba 12 minut, dokud cukroví nezrůžoví.

Ještě teplé cukroví obalte ve směsi vanilkového a moučkového cukru a nechte vychladnout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama