Výborný jablečný štrúdl

Šťavnatý jablečný moučník s vlašskými ořechy a brusinkami chutná nejlépe ještě teplý s čepičkou šlehačky.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 250 g hladké mouky – špetka soli – 2 žloutky – 120 ml vody – moučkový cukr na posypání – pečicí papír

Na náplň – 600 g jablek – 50 g másla – 50 g piškotů – 50 g pískového cukru – 1 sáček skořicového cukru – 80 g sušených brusinek – 60 g vlašských ořechů

Postup

1. Z mouky, soli, žloutků a vody vypracujte těsto a nechte ho 20 minut odpočinout. Pak ho rozválejte na tenký plát.

2. Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Plát potřete rozpuštěným máslem a posypte rozmixovanými piškoty. Na ně dejte jablka smíchaná s brusinkami, ořechy a oběma cukry. Těsto stočte do závinu a přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.

3. Potřete jej rozpuštěným máslem a pečte 180 ºC asi 40 minut. Teplý štrúdl posypte cukrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...