Vydatná kari polévka

Nedokážete si představit léto bez květákové polévky? Pak si ji připravte tak trochu netradičně. Uvidíte, co všechno dokáže koření.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

1 hlava květáku, 1 střední cibule, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany, 1,5 l vody, 0,5 l masového nebo zeleninového vývaru, muškátový oříšek, lžička kari koření, 2 lžičky nasekané pažitky, sůl, špetka pepře

Postup

Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit květák, který předem rozdělíme na malé růžice. Vaříme jen do poloměkka. Ve druhém hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme, pak přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem. Přidáme předvařený květák i s vývarem z něj a vaříme, dokud úplně nezměkne.

Přidáme smetanu, podle chuti dosolíme, asi tak třikrát strouhneme muškátový oříšek, přisypeme kari a necháme 2 až 3 minuty probublávat.

Pak už jen dozdobíme petrželkou a máme hotovo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...