Vydatný pekáč

Masopustní hostina by nebyla úplná bez mísy přetékající masem. Recept je velmi jednoduchý, stihnete ho jen tak mimochodem mezi smažením koblih.

Ingredience: 500 g vepřového bůčku, 4 velké klobásy, cibule, 500 g uzeného masa, 2 hrnky masového vývaru, sůl, pepř

Postup: Vepřový bůček nakrájejte na silnější plátky, podle potřeby ochuťte solí a pepřem a uložte do pekáčku. Přidejte nakrájenou cibuli. Podlijte polovinou masového vývaru a pečte při 200 °C asi 20 minut.

Mezitím nakrájejte na plátky uzené maso, které potom společně spolu s klobásou přidejte do pekáčku.

Dolijte vývar a dopékejte při mírné teplotě dalších 20–30 minut, dokud není maso měkké. Podávejte s kysaným zelím a bramborami. Zkuste použít vinnou klobásu místo klasické.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama