Vyměňte prášky za přírodní pomocníky

Než do sebe každé ráno a večer sypat a polykat jeden prášek za druhým, zkuste si do dobrého jídla přidat přírodní antibiotikum, účinné koření nebo si udělat čaj jako lék i případnou prevenci.
Které potraviny jsou k tomu ty nejlepší?

Zázvor

Také vás může zajímat ...

Má příjemně pálivou chuť. Někoho možná odradí jeho zvláštní vůně, ale ta se dá lehce ztlumit trochou citronu. Zkuste si z jeho čerstvé formy udělat rychlý čaj tak, že kořen oškrábete, nakrájíte nebo nastrouháte a zalijete horkou vodou. Až se dostatečně vyluhuje, oslaďte ho medem a nachlazení nebo nevolnost nebudou mít šanci.

Chilli papričky

Jejich kouzlo spočívá v takzvaném kaspaicinu. To je látka, která umí tlumit bolest. Kromě pojídání chilli papriček je můžete také vyzkoušet přímo na kůži. Dávejte ale pozor, abyste si pokožku nespálila. Použít můžete i mastičku z papriček (vazelína s rozemletým chilli kořením).

Ať už jejich čerstvá nebo sušená sypká varianta dokáže utlumit nepříjemnou bolest.

Česnek a cibule

Přírodní antibiotikum naleznete právě v česneku díky jeho protizánětlivým účinkům. Má také vysoký obsah síry. Česnek i cibule dokážou nejen zahnat nepříjemnou chřipku, ale také vás proti ní dopředu chránit. Předem ale zvažte, jestli nejdete po jejich konzumaci do společnosti. Cítit totiž ve větším množství mohou být nejen z úst ale také z kůže.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...