Vynikající houbové rizoto s hráškem

Suroviny:

  • 500 g hříbků, nebo klidně žampionů
  • 250 g kulatozrnné rýže (Arborio)
  • 200 g mraženého hrášku
  • 150 ml bílého vína
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 2 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek petržele
  • sůl a pepř

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Máslo si rozehřejeme ve větší pánvi a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme rýži, krátce opražíme a poté ihned zalijeme bílým vínem.

Přivedeme k varu a přidáme naběračku vývaru. Zamícháme a za stálého míchání necháme vstřebat do rýže. Poté přidáme další naběračku a postup takto opakujeme, dokud není rýže hotová hezky na skus.

Mezitím si na druhé pánvi rozehřejeme olej. Houby nakrájíme na tenké plátky a na oleji je osmahneme dozlatova. Zhruba v půlce přidáme i nadrcený česnek a nadrobno nasekanou petrželku. Když je rizoto hotové, odstavíme jej z plotny a vmícháme do něj parmazán. Poté přidáme houbovou směs a ihned podáváme.

TIP:

Ve finále můžeme k parmazánu přidat ještě jednu lžíci másla navíc. Rizoto pak bude extra krémové. Další parmazán si také můžeme připravit na ozdobu na talíř.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...