Vynikající jehněčí pečeně

Maso od osvědčeného farmáře je radostí pro každého kuchaře. Má-li navíc k dispozici jehněčí, jedno z nejzdravějších mas, je třeba jen vybrat nejlepší recept.

Ingredience: 1 jehněčí kýta, olivový olej na pokapání, šalvěj, rozmarýn, estragon, 2 až 3 jarní cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 palice česneku vcelku, 2 až 3 papriky, 4 rajčata, 1 mladá cuketa, 250 ml červeného vína, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Maso osolíme, pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvými bylinkami, uložíme do pekáčku a zalijeme asi tak polovinou vína.Přikryjeme ho a dáme důkladně péct do trouby při 200 °C. Zhruba po půlhodině pečení přidáme k masu nakrájenou jarní cibulku, mrkev a petržel, podlijeme červeným vínem a vodou, přikryjeme a opět asi půlhodiny pečeme.

Přidáme nakrájenou papriku, cuketu, česnek a přilijeme zbytek červeného vína. Ke konci pečení ještě přidáme nakrájená rajčata.

Celkem kýtu pečeme asi 3 až 4 hodiny, dokud není měkká.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...