Ochutnáním tradičních šomló halušek pokoříte hranici poznání toho, co je opravdu dobré.
Ingredience:
Piškotové těsto:
- 3 vejce
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce mouky
- kypřicí prášek
Piškotové těsto II.:
- 3 vejce
- 170 g krystalového cukru
- 20 g kakaa
- 3 lžíce vody
- 70 g mouky
Poleva:
- 200 ml mléka
- kůra z 1 pomeranče
- 2 až 3 lžíce rumu
- 1 tabulka čokolády na vaření
- 100 g másla
- 1 šlehačka
Postup:
- Nejdříve žloutky utřeme s cukrem a kypřicím práškem, pak přidáme mouku a vyšlehané bílky. Těsto vylijeme do formy a pečeme při 170 °C 15 až 17 minut.
- Příprava druhého těsta je stejná. n Svaříme mléko s pomerančovou kůrou a přidáme rum. Obě vychladlá těsta nakrájíme na malé kostky, lehce je promícháme s pomerančovým mlékem. Dáme zchladit.
- Uvaříme řidší vanilkový pudink. Rozpustíme čokoládu. Z těsta vykrajujeme lžící noky, zalijeme pudinkem, čokoládou a šlehačkou a podáváme.