Moje sladké tajemství

Výtečné brambory zapečené se zelím

 1 lžíce cukru krystal  1 cibule  250 ml zakysané smetany  350 g uzeného masa  400 g sterilovaného zelí  50 g slaniny  600 g brambor  olej dle potřeby  kmín a sůl

Postup:  Brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě, necháme zchladnout a oloupeme.

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vyškvařit. Osmažíme na ní nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí i s nálevem a ochutíme malou lžičkou cukru a trochou kmínu.  Podle potřeby podlijeme trochou vody a necháme podusit.

Zapékací mísu vymažeme olejem, dáme do ní třetinu zelí, poklademe na plátky pokrájenými bramborami a osolíme. Pokračujeme vrstvou nakrájeného uzeného masa, pak vrstvíme znovu zelí, brambory, uzené maso, třetí část zelí a svrchní vrstvou budou brambory. Vše zalijeme rozšlehanou zakysanou smetanou a zapečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden