Výtečné brambory zapečené se zelím

 1 lžíce cukru krystal  1 cibule  250 ml zakysané smetany  350 g uzeného masa  400 g sterilovaného zelí  50 g slaniny  600 g brambor  olej dle potřeby  kmín a sůl

Postup:  Brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě, necháme zchladnout a oloupeme.

Také vás může zajímat ...

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vyškvařit. Osmažíme na ní nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí i s nálevem a ochutíme malou lžičkou cukru a trochou kmínu.  Podle potřeby podlijeme trochou vody a necháme podusit.

Zapékací mísu vymažeme olejem, dáme do ní třetinu zelí, poklademe na plátky pokrájenými bramborami a osolíme. Pokračujeme vrstvou nakrájeného uzeného masa, pak vrstvíme znovu zelí, brambory, uzené maso, třetí část zelí a svrchní vrstvou budou brambory. Vše zalijeme rozšlehanou zakysanou smetanou a zapečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...