Moje sladké tajemství

Výtečné kapří hranolky

Suroviny:

 několik kapřích filet  sůl, sladká paprika  drcený kmín  dva stroužky česneku  sójová omáčka  hladká mouka na obalení  1 vejce na obalení  strouhanka na obalení

Postup: Rybí filety nakrájíme na proužky, osolíme je a vetřeme do nich prolisovaný česnek.

Zakapeme sójovou omáčkou, přidáme mletý kmín a necháme odležet. Kousky kapra poté obalíme v mouce, do které přidáme mletou sladkou papriku, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

Kapří hranolky ideálně podáváme se studenou omáčkou, do které je můžeme namáčet. Výborná je například ze zakysané smetany s křenem, postačí ale i obyčejná tatarka. Hranolky můžeme pro odlehčení doplnit zeleninovým salátem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden