Moje sladké tajemství

Výtečný karlovarský knedlík

Připravíme si asi 250 g starších žemlí, které pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je 250 ml mléka rozšlehaného se 2 žloutky a špetkou soli a necháme prosáknout. Po chvilce vmícháme 20 g rozehřátého másla, 40 g mouky, tuhý sníh ze 2 bílků a těsto vytvarované do šišky vložíme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku.

Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na obou koncích zavážeme provázkem nebo nití, potom ještě o 1 cm dále, vložíme do osolené vody a vaříme mírným varem. Po 5 minutách varu nitě těsně u těsta rozstřihneme, knedlík obrátíme a vaříme ještě asi 20 minut.

Uvařený knedlík vybalíme z ubrousku, ostrým tenkým nožem nebo kráječem na knedlíky nakrájíme na kolečka a servírujeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden