Výtečný quiche podle Hany Gregorové

Suroviny na těsto:  200 g hladké mouky  100 g vychlazeného másla  velkou špetku soli  2 lžíce ledové vody Na náplň:  200 g anglické slaniny nebo uzeného  1 lžíci olivového oleje  200 g tvrdého sýru (Ementál, Gouda…)  250 g smetany ke šlehání  100 ml mléka  4 vejce  pepř a sůl

Postup: Mouku promícháme se solí, přidáme k ní máslo rozkrájené na menší kousky a dvě lžíce ledové vody. Velmi rychle zpracujeme hutné těsto, aby se máslo příliš nerozpustilo.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny vychladit v ledničce. Těsto rozválíme a vložíme do vymazané a vysypané formy o průměru 26 až 30 cm. Těsto na dně formy propícháme vidličkou, položíme na ně pečicí papír a zasypeme ho suchými luštěninami.

Pečeme 15 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 160 °C. Pak odstraníme papír se zátěží a těsto dopečeme 5 minut. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme. Sýr nastrouháme nahrubo. Vejce vyšleháme se smetanou a mlékem, přidáme sůl a pepř.

Předpečený podklad posypeme sýrem, slaninou a přelijeme vaječnou směsí. Pečeme asi 45 minut na 180 °C..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...