Moje sladké tajemství

Výtečný srnčí guláš

Suroviny:


  • 1 kg srnčí kýty

  • 2 cibule

  • červená paprika

  • drcený kmín

  • 5 kuliček jalovce

  • 3 stroužky česneku

  • 5 kuliček nového koření

  • mletý pepř

  • 70 g vepřové sádlo


Postup:

Cibulku nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle a přidáme nakrájené maso na kostky. Osolíme a orestujeme. Zasypeme červenou paprikou, promícháme a podlijeme vodou.

Přidáme nové koření, jalovec, pepř a vaříme 1,5 - 2 hodiny, dokud maso není měkké. Zahustíme tmavou jíškou, dochutíme rozdrceným česnekem a necháme ještě 10 minut provařit. Hotový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP:

Máte-li rádi pikantní jídla, mletou sladkou papriku nahradíme mletou pálivou paprikou. Pokud je jí na váš vkus v guláši málo, nikdy ji nepřisypáváme do hotového guláše jen tak. Změní chuť výsledného pokrmu. Nejprve papriku krátce osmažíme na troše vepřového sádla a teprve potom ji do guláše přidáme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden