
Suroviny:
- 1 kg srnčí kýty
- 2 cibule
- červená paprika
- drcený kmín
- 5 kuliček jalovce
- 3 stroužky česneku
- 5 kuliček nového koření
- mletý pepř
- 70 g vepřové sádlo
Postup:
Cibulku nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle a přidáme nakrájené maso na kostky. Osolíme a orestujeme. Zasypeme červenou paprikou, promícháme a podlijeme vodou.
Přidáme nové koření, jalovec, pepř a vaříme 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké. Zahustíme tmavou jíškou, dochutíme rozdrceným česnekem a necháme ještě 10 minut provařit. Hotový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
TIP:
Máte-li rádi pikantní jídla, mletou sladkou papriku nahradíme mletou pálivou paprikou. Pokud je jí na váš vkus v guláši málo, nikdy ji nepřisypáváme do hotového guláše jen tak. Změní chuť výsledného pokrmu. Nejprve papriku krátce osmažíme na troše vepřového sádla a teprve potom ji do guláše přidáme.
Komentáře