Výtečný srnčí guláš

Suroviny:

  • 1 kg srnčí kýty
  • 2 cibule
  • červená paprika
  • drcený kmín
  • 5 kuliček jalovce
  • 3 stroužky česneku
  • 5 kuliček nového koření
  • mletý pepř
  • 70 g vepřové sádlo

Postup:

Cibulku nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle a přidáme nakrájené maso na kostky. Osolíme a orestujeme. Zasypeme červenou paprikou, promícháme a podlijeme vodou.

Přidáme nové koření, jalovec, pepř a vaříme 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké. Zahustíme tmavou jíškou, dochutíme rozdrceným česnekem a necháme ještě 10 minut provařit. Hotový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP:

Máte-li rádi pikantní jídla, mletou sladkou papriku nahradíme mletou pálivou paprikou. Pokud je jí na váš vkus v guláši málo, nikdy ji nepřisypáváme do hotového guláše jen tak. Změní chuť výsledného pokrmu. Nejprve papriku krátce osmažíme na troše vepřového sádla a teprve potom ji do guláše přidáme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama