Moje šťastná hvězda

Vývar s celestýnskými nudlemi

Jana Krausová je skvělá kuchařka, která běžně připravuje několik chodů, takže je se vždy nač těšit, což prý synové jako malé děti neoceňovali, ale dnes už dozajista ano.

Ingredience: 2 kg hovězího masa na polévku s kostí, 2 větší cibule, 2 stroužky česneku, 4 mrkve, 3 petržele, ½ celeru, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 2 rostlinky čerstvého tymiánu nebo půl lžičky sušeného, sůl, pepř

Celestýnské nudle: 1 vejce, 1 lžička nasekané pažitky, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra

Postup: Maso opereme, zeleninu očistíme, přidáme koření a vše v hrnci zalijeme 5 litry studené vody.Polévku pomalu vaříme 4 hodiny, v průběhu sbíráme pěnu. Z hotového vývaru vyjmeme maso, zeleninu a koření a přecedíme ho přes plátýnko. Do polévky vrátíme nakrájené maso a zeleninu a připravíme si celestýnské nudle. Vejce, nakrájenou pažitku, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř smícháme a usmažíme na pánvi jako omeletu. Tu pak nakrájíme na nudličky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden