Vyzkoušejte vlastní recepty

Nezapomeňte, že při výrobě domácích likérů můžete experimentovat s poměrem základních složek nebo s výběrem a kombinací koření, a používat skoro všechno dostupné ovoce, stejně tak bylinky, semena či kořeny.

Také vás může zajímat ...

K výrobě používejte konzumní, alespoň 40% líh, který budete doplňovat různými výluhy. Do základu můžete nalít i vodku, slivovici nebo meruňkovici. V každém případě se však vyhněte masážnímu nebo technickému lihu.

Oproti čistým pálenkám jsou likéry sladší. Některé mají více či méně výraznou hořkou chuť, jiné zase lahodnou krémovitou konzistenci. Těm, které obsahují ovocnou šťávu, se také říká ratafie podle stejnojmenných ovocných likérů pocházejících z Katalánska a jižní Francie.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...