Moje šťastná hvězda

Vzhůru ke grilům! Recepty, na kterých si smlsnete

Těmhle lahůdkám neodoláte

Pravda, otevřený oheň je efektnější pro oko, gril je však nenahraditelný pro naše chuťové buňky.  Posezení v krásném jarním podvečeru s přáteli a rodinou nebo jen ve dvou je báječný zážitek.

Barevný pstruh

Nejen červeným masem živ je člověk. Skvělé jsou i grilované ryby.

Suroviny na 1 porci: 1 cca 300 g pstruh, sůl, pepř, čerstvé bylinky (rozmarýn, máta, tymián), cca 4 dlouhé plátky anglické slaniny

Postup: Rybu opláchneme, zevnitř i z venku osolíme a opepříme. Pstruha naplníme směsí bylinek a příčně zabalíme do několika plátků anglické slaniny.  Pro jistotu ho můžeme spíchnout jehlou. Grilujeme na mírném ohni po každé straně cca 7 minut. Podáváme na směsi listového salátu s citronem. Před podáváním zdobíme ještě bobkovým listem.  Kdo chce, může přidat ještě grilovanou zeleninu nebo opečený arabský chléb. Užijte si kouzlo setkání s přáteli.

Grilované houby jsou nápadité a rychlé.

Pikantní barevné žampiony

Toto jídlo potěší ty z vás, kteří neholdují masu. I houby lze velmi dobře grilovat, takto upravené se hodí i jako příloha k masu.

Suroviny na 4 porce: 20 velkých žampionů, ½ malého pórku, 1 lžička másla, 6 lžic čerstvého smetanového sýra s bylinkami, sůl, černý pepř

Postup: Žampiony opláchneme a očistíme. Nožičky vylomíme a nadrobno nasekáme. Pórek nakrájíme na velmi jemné proužky. Rozehřejeme máslo, pórek s houbami na něm podusíme doměkka a necháme vychladnout. n Do směsi vmícháme sýr, dochutíme solí a pepřem a naplníme kloboučky hub. Grilujeme asi 10 minut.

Grilované hrušky jsou báječný dezert.

Kořeněné hrušky s borůvkami

Suroviny na 4 porce: 4 pevné zralé hrušky, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce másla, 250 g borůvek, 4 lžíce cukru, mletý černý pepř

Postup: Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a potřeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Čtyři velké dvojité kusy alobalu potřeme rozpuštěným máslem a na každý vložíme rozkrojenou stranou nahoru dvě půlky připraveného ovoce. Borůvky smícháme s cukrem, hrušky jimi posypeme a dochutíme pepřem. Uzavřené balíčky grilujeme cca 20 až 25 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden