Vzhůru ke grilům! Recepty, na kterých si smlsnete

Těmhle lahůdkám neodoláte

Aby se ryba lépe propekla a provoněla slaninou, nařízneme ji z obou stran na bocích.

Pravda, otevřený oheň je efektnější pro oko, gril je však nenahraditelný pro naše chuťové buňky. Posezení v krásném jarním podvečeru s přáteli a rodinou nebo jen ve dvou je báječný zážitek.

Barevný pstruh

Nejen červeným masem živ je člověk. Skvělé jsou i grilované ryby.

Suroviny na 1 porci: 1 cca 300 g pstruh, sůl, pepř, čerstvé bylinky (rozmarýn, máta, tymián), cca 4 dlouhé plátky anglické slaniny

Postup: Rybu opláchneme, zevnitř i z venku osolíme a opepříme. Pstruha naplníme směsí bylinek a příčně zabalíme do několika plátků anglické slaniny. Pro jistotu ho můžeme spíchnout jehlou. Grilujeme na mírném ohni po každé straně cca 7 minut. Podáváme na směsi listového salátu s citronem. Před podáváním zdobíme ještě bobkovým listem. Kdo chce, může přidat ještě grilovanou zeleninu nebo opečený arabský chléb. Užijte si kouzlo setkání s přáteli.

A1
Grilované houby jsou nápadité a rychlé.

Pikantní barevné žampiony

Toto jídlo potěší ty z vás, kteří neholdují masu. I houby lze velmi dobře grilovat, takto upravené se hodí i jako příloha k masu.

Suroviny na 4 porce: 20 velkých žampionů, ½ malého pórku, 1 lžička másla, 6 lžic čerstvého smetanového sýra s bylinkami, sůl, černý pepř

Postup: Žampiony opláchneme a očistíme. Nožičky vylomíme a nadrobno nasekáme. Pórek nakrájíme na velmi jemné proužky. Rozehřejeme máslo, pórek s houbami na něm podusíme doměkka a necháme vychladnout. n Do směsi vmícháme sýr, dochutíme solí a pepřem a naplníme kloboučky hub. Grilujeme asi 10 minut.

A2
Grilované hrušky jsou báječný dezert.

Kořeněné hrušky s borůvkami

Suroviny na 4 porce: 4 pevné zralé hrušky, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce másla, 250 g borůvek, 4 lžíce cukru, mletý černý pepř

Postup: Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a potřeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Čtyři velké dvojité kusy alobalu potřeme rozpuštěným máslem a na každý vložíme rozkrojenou stranou nahoru dvě půlky připraveného ovoce. Borůvky smícháme s cukrem, hrušky jimi posypeme a dochutíme pepřem. Uzavřené balíčky grilujeme cca 20 až 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...