Můj kousek štěstí

Zajíc na zelenině

Každou zvěřinu kupujte jen z ověřených zdrojů, musí být veterinárně zkontrolovaná.


Příprava: 95 min


Náročnost: x x


Cena: 305 Kč


Potřebujete:


500 g zaječího masa


sůl


zeleninovou suchou marinádu


100 g slaniny


2 červené cibule


2 mrkve


2 stroužky česneku


3 snítky rozmarýnu


snítku tymiánu


150 ml červeného vína


sůl, barevný pepř


1 Zaječí maso opláchněte a naporcujte. Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte škvařit do hluboké pánve. Cibule očistěte a pokrájenou na proužky opečte na slanině. Přidejte česnek a asi minutu restujte.


2 Pak vložte maso, osolte je, opepřete, posypejte marinádou, přidejte pepř, rozmarýn a tymián, podlijte vodou a duste.


3 Mezitím očištěnou mrkev krátce povařte v osolené vodě, pak ji sceďte a nakrájejte nahrubo. Když je maso skoro měkké, přidáme do pánve mrkev, podlijte vínem a společně duste doměkka. Podávejte s opečenými brambory.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden