Zajíc na zelenině

Každou zvěřinu kupujte jen z ověřených zdrojů, musí být veterinárně zkontrolovaná.

Příprava: 95 min

Náročnost: x x

Cena: 305 Kč

Potřebujete:

500 g zaječího masa

sůl

zeleninovou suchou marinádu

100 g slaniny

2 červené cibule

2 mrkve

2 stroužky česneku

3 snítky rozmarýnu

snítku tymiánu

150 ml červeného vína

sůl, barevný pepř

1 Zaječí maso opláchněte a naporcujte. Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte škvařit do hluboké pánve. Cibule očistěte a pokrájenou na proužky opečte na slanině. Přidejte česnek a asi minutu restujte.

2 Pak vložte maso, osolte je, opepřete, posypejte marinádou, přidejte pepř, rozmarýn a tymián, podlijte vodou a duste.

3 Mezitím očištěnou mrkev krátce povařte v osolené vodě, pak ji sceďte a nakrájejte nahrubo. Když je maso skoro měkké, přidáme do pánve mrkev, podlijte vínem a společně duste doměkka. Podávejte s opečenými brambory.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama