Zajíc v hořčičné omáčce

Suroviny na 4 porce:

1 kg zaječího masa rozděleného asi na 12 kousků

Také vás může zajímat ...

3 lžíce ostré dijonské hořčice

2 lžíce oleje

4 dcl suchého bílého vína

1 kelímek zakysané smetany

kousek mrkve

hrubě mletý pepř

svazek čerstvé bazalky

sůl

Postup:

Kousky zajíce omyjeme, osušíme. Hořčici smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Kousky potřeme směsí a dáme do pekáče. Troubu nahřejeme na 225 °C. U horkovzdušné stačí 200 °C. Pečeme asi 15 minut odkryté, potom přilijeme víno (nejlépe muškátové), přidáme na plátky nakrájenou mrkev a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut. Zajíce průběžně podléváme výpekem.

Pak kousky masa vyjmeme z pekáče a uložíme v teple. Do pekáče se šťávou přilijeme zakysanou smetanu, promícháme a na mírném ohni necháme projít varem. Přidáme lístky bazalky a vrátíme maso. Necháme prohřát.

Podáváme s rýží, širokými nudlemi, nebo s knedlíky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...