Základní cheesecake pro začátek

Základní cheesecake, ve kterém si vychutnáte jeho smetanovou chuť.

Příprava: 85 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 19 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na korpus

– 125 g máslových sušenek

– 55 g mletých mandlí

– 45 g rozpuštěného másla

Na náplň

– 350 g ricotty

– 410 g smetanového sýra

– 230 g krupicového cukru

– 3 vejce

– 1 lžíce strouhané citronové kůry

– 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1. Sušenky rozdrťte, přidejte mandle a máslo, a zpracujte těsto, které natlačte do vymazané formy.

2. Dohladka prošlehejte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehejte a směs nalijte na korpus.

3. Pečte při 150 ºC asi 70 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama