Žampionová bramboračka

Těžko najít lepší, voňavější a poctivější českou polévku, než je bramboračka.

Příprava: 40 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 22 Kč

Suroviny na 4 porce

– 200 g žampionů

– 3 brambory

– 2 mrkve

– 1 bobkový list

– 5 kuliček nového koření

– 2 cibule

– 1 stroužek česneku

– 1 lžíce majoránky

– sůl, pepř

– 3 lžíce másla

– 2 lžíce hladké mouky

Postup

1. Očištěné žampiony nakrájejte na plátky, mrkev a brambory na kostičky, cibuli na čtvrtiny. Spolu s bobkovým listem a novým kořením dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a opepřete. Vařte téměř doměkka.

2. Z másla a mouky vymíchejte jíšku, zalijte ji vodou a poté nalijte do polévky. Povařte asi 10 minut. Přidejte utřený česnek, majoránku a dle chuti dosolte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama