Zapečená panenka

Už jste někdy zkusili panenku zapečenou v bramborové kaši? Ne? Tak rozhodně na nic nečekejte. Tento recept je jednoduchý, ale neskutečně efektní.

Ingredience: 1 ks vepřové panenky, drcený pepř, sůl, olej

Kaše: 1 kg oškrábaných brambor, 100 ml teplého mléka, 1 hrst sušených rajčat, 100 g nastrouhaného tvrdého sýru, čerstvý rozmarýn

Postup: Horké brambory rozšťouchejte s máslem dohladka a přilijte mléko. Kaši nedělejte úplně řídkou. Vmíchejte do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.

Panenku ze všech stran osolte a bohatě opepřete. Opečte zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová.

Po stranách naneste bramborovou kaši. Můžete použít nějakou ozdobičku pro hezký efekt. Vložte do trouby, pečte na 220 stupňů 15 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama