Zapečené kysané zelí s klobáskou

Kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších potravin, tak se ho nebojte zařadit častěji do jídelníčku.

Ingredience: 500 g bílého kysaného zelí, 2 jablka, 100 ml jablečného moštu, 3 oblíbené klobásy, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička drceného kmínu, slunečnicový olej, sůl a pepř

Postup: Klobásy nakrájejte na tenká kolečka a nechte krátce orestovat. Pokud je zelí hodně kyselé, můžete ho před pečením lehce propláchnout a vymačkat.

Připravte si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolte a opepřete dle chuti.

Do připravené směsi dejte klobásy a vše přemístěte do pekáče. Pečte cca 40 minut na 180 stupňů.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...