Zapečené lilky

Nenechte si ujít chuťový zážitek, zvlášť když lilek ještě posypete granátovým jablíčkem.

Ingredience: 4 střední lilky, olivový olej, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1 svazek čerstvého tymiánu, 2 kelímky zakysané smetany, 1–2 stroužky česneku, 1 granátové jablko

Postup: Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně vytvořte ostrým nožem zářezy do tvaru mřížky, díky tomu se dužina lépe a rychleji propeče.

Půlky lilků naskládejte vedle sebe do pekáče a poctivě zakápněte olivovým olejem, posypejte sušeným tymiánem, osolte a opepřete. Přidejte čerstvý tymián a pečte asi 40 minut při teplotě 200 °C.

Do zakysané smetany vmíchejte česnek, sůl a olivový olej. Omáčku naneste na lilky a zasypejte zrnky z granátového jablka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...